Landslagsblogg

Landslagsblogg

Välkommen!

Här kan du följa vad som händer under tävlingar där Svenska landslaget i Taekwon-Do deltar.

Följ tävlingar i realtid eller läs om tidigare deltaganden.

Hemma

VM 2018 MinskPosted by Coacherna Tue, August 28, 2018 23:11:33

Som tack fick head-coachen en present innan landslaget skiljdes åt. En mycket unik present, nämligen en manlig Babushka-docka.


Det har varit ett fantastiskt äventyr i Minsk, Vitryssland. Landslagsloggen tackar för sig denna gången och längtar tills nästa äventyr drar igång!

Blandade bilder från VM

VM 2018 MinskPosted by Coacherna Tue, August 28, 2018 23:05:48


Dag 8, måndag

VM 2018 MinskPosted by Coacherna Tue, August 28, 2018 22:44:29
Dagen för hemfärd. Det svenska teamet vaknade tidigt och åt sin sista frukost på hotellet. Sedan packades de sista grejerna ihop. Bussen som skulle köra till flygplatsen anlände utanför hotellet kockan 10.30. Sedan flög vi samma rutt som vi kom, med byte i Wien.Dag 7, Söndag

VM 2018 MinskPosted by Coacherna Tue, August 28, 2018 22:28:00
Det blev en liten sovmorgon på söndagen och sedan promenerades det till hallen återigen. Sista tävlingsdagen med lagsparring och selfdefence rutines. Julia hängde med Nord Irland till lunch medan resten av teamet tog en tur till Victory muséet. Julia fick till och med testa på ett spel med VR-glasögon vilket resten av svenska landslaget missade.

Tävlingen höll på till klockan 19.00 och avslutades med att alla deltagare samlades på mattorna och sjöng, dansade och tog bilder.

På kvällen firades tävlingens avslut med Dominos pizza.

Dag 6, lördag

VM 2018 MinskPosted by Coacherna Sat, August 25, 2018 21:47:39
Lördagen blev en vilodag efter tävlandet, lite längre sovmorgon och promenad till hallen lite efter nio. Hade en del andra nationer att titta på såsom Nord Irland, Kanada, Skottland som vi delat läktare med under veckan samt sedan Lettland som har en kombattant som Julia mött ett antal gånger. Runt lunch blev det en tur in till Minsks centralaste delar för lite mat och shopping, en hel del gatuliv då det var lördag. Tillbaka till hallen lagom till tävlandets uppstart igen och stannade kvar till ca 19, dagen avslutades med en promenad till hotellet samt middag där. En liten kul episod var att en av tjejerna som är del av organisationskommittén kom upp till oss på läktaren och ville prata svenska, hon studerade svenska på universitet och ville bli svensklärare här i Vitryssland.

Dag 4, torsdag

VM 2018 MinskPosted by Coacherna Thu, August 23, 2018 09:03:52
Andra tävlingsdagen är igång. Man får dagsschemat på morgonen när man kommer till arenan, därför är det svårt att veta när och vilken dag Sverige ska gå upp. Idag vet vi att Teddy ska gå upp på ring nummer 2 någon gång nu under förmiddagen. Teddys mönsterkategori startar ca 10.30 rysk tid.

Det blev Sverige mot Tjeckien i TUL och bägge länderna valde Yong-Gae som sitt egna mönster. Med de nya reglerna där man gör sitt mönster själv inför domarna inledde Tjeckien och utförde Yong-Gae med viss nervositet men utförde sitt mönster mycket fint. Efteråt var det Teddys tur att utföra Yong-Gae och utan några skador eller andra ursäkter inledde Teddy sitt mönster men återigen kom Teddy av sig i sitt mönster och domen var ett faktum, noll poäng... I stort poängunderläge från första mönstret valde domarna Joong-Gun som andra mönster vilket utfördes av de bägge tävlande utan några problem. Viss ilska och frustration kunde dock utläsas i både ansiktsuttryck samt i utförande av Teddy. Tjeckien vann helt rättvist och tog sedan silver i hela kategorin. Ryssland tog guldet. Julia kommer att gå sparring - 52 kg under eftermiddagen. Efter en lång väntan pga regeltolkande bland domarna gällande de nya gruppsparring reglerna samt en del tekniska problem kom Julias grupp igång vid ca 1630. Julias första match skulle vara match nummer fem på den aktualla mattan, full uppvärmning och pep, dock visade det sig att motståndaren från Honduras av oklar anledning lämnade WO, så vinst och 4-0 men hade känts bättre att gå en match o komma igång inför matchen mot grekiskan, förmodar att tjejen från Honduras varit en lättare match som uppvärmning. Vid 1830 bröts tävlingarna för dagen och det var prisutdelningscsermoni, då hade Julias andra match ej hunnit börja så det blir fortsättning imorgon bitti med Julia som andra match på matta 5.

Livestreaming

VM 2018 MinskPosted by Coacherna Thu, August 23, 2018 08:53:26
https://youtu.be/KJrxFqE4vwc Kopiera länken och klistra in i sökfältet. Ser du från en dator kan du välja vilken matta du vill titta på.

Dag 3, onsdag

VM 2018 MinskPosted by Coacherna Thu, August 23, 2018 08:39:09
Första tävlingsdagen var Onsdag, tidig morgon för att få tag i lottning och schema, normalt sett kommer det ut dagen innan men Inte denna gången, fick tag i en Dropbox där lottningen för första dagen låg. Enligt denna skulle Julia gå mot en tjej från Tajikistan i mönster på förmiddagen. Promenad till hallen ca 20 minuter i soligt och lite friskt väder. Väl i hallen kom en uppdaterad lottning, i denna var Julia lottad mot en ryska, samma tjej hon mötte i EM i Liverpool 2017, denna tjej vann då silver, så ingen drömlottning. De nya reglerna användes så varje tävlande gjorde sitt individuella mönster en och en, sedan det obligatoriska mönstret tillsammans. Julia gjorde bra ifrån sig inga misstag och förmodligen med bäst kraft någonsin, började med ge-beak och sedan toi-gae, tyvärr var dömde domarna till rysk seger men Julia fick riktigt höga poäng och stod sig riktigt bra om man jämförde med andra matcher i gruppen som kom efter. I hela kategorin blev det guld och silver till Nord Korea och brons till ryskan som Julia mötte.

Next »