Landslagsblogg

Landslagsblogg

Välkommen!

Här kan du följa vad som händer under tävlingar där Svenska landslaget i Taekwon-Do deltar.

Följ tävlingar i realtid eller läs om tidigare deltaganden.

Sista Landslagsträningen Dag 2

EM 2017 LiverpoolPosted by Coach Teddy Tue, April 11, 2017 21:58:38

På söndagen var det endast Landslaget som tränade och vi repeterade lite övningar från dagen innan men la mest fokus på mönster samt detaljer i allas mönster.

Sammanfattningsvis var det ett väldigt bra engagemang från alla deltagare och jag som landslagscoach hoppas att dagarna för utövarna var innehållsrika med taktik och inspel som kan nyttjas under EM i Liverpool... Nu är det snart dags och vi är alla laddade för EM i Liverpool...
Sista Landslagsträningen innan EM III, Middag

EM 2017 LiverpoolPosted by Coach Teddy Tue, April 11, 2017 21:55:06

Efter hård träning för alla under dagen åt vi en gemensam middag på kvällen på en restaurang i Malmö där vi utbytte erfarenheter och inspel med varandra inför EM. Mycket gott och mycket trevligt!
Sista Landslagsträningen innan EM II

EM 2017 LiverpoolPosted by Coach Teddy Tue, April 11, 2017 21:52:51

ITF(Chang Ung) tillsammans med WTF(Chae Taekwondo) som i ett mycket gott samarbete arbetar över gränserna och bygger broar tillsammans för en ytterligare enighet de två stilarna emellan. Landslagscoachen, Teddy Kotlinski från ITF Chang Ung och huvudtränaren för WTF Chae Taekwondo Klubb, Christian Woxell, med sina utövare höll i landslagsträningen dag 1.

ITF Chang Ung och WTF är de största internationella organisationerna i världen som dessutom på högsta internationella nivå samarbetar med varandra och tillåter deltagare för respektive stil att delta på varandras internationella tävlingar under den arrangerande stilens regler. Ytterligare ett steg i rätt riktning för fortsatt gott samarbete som även fungerar nationellt som internationellt.
Sista Landslagsträningen innan EM

EM 2017 LiverpoolPosted by Coach Teddy Tue, April 11, 2017 21:43:33

Den 8/4 och den 9/4 hölls den sista Landslagsträningen innan EM i Liverpool och det var mycket action. Dagen till ära inleddes lite lätt med taktiska fotarbeten som stegrades upp i mer intensiva övningar.

I slutet på dagen hade det arrangerats så att Landslaget fick möjlighet att sparras med WTF:are på Chae Taekwondo i Malmö vilket var uppskattat av deltagarna.

Med sparringen ville vi uppnå nervositet av något nytt och annorlunda då vi körde WTF regler men det var en bra stämning med en hård sparring i samförstånd och alla var mycket nöjda med övningen som slutade utan skador. Stort Tack till Christian Woxell och Chae Taekwondo för denna möjlighet och att man dessutom från Deras sida lät oss använda Deras utmärkta lokaler för vår träning. Nedan följer lite bilder från Landslagsträningen :
Liverpool...Here we come!

EM 2017 LiverpoolPosted by Coach Teddy Tue, January 10, 2017 10:14:21

Bilden : Julia Svegerud

Nu har intresseanmälningarna för att delta i EM i Liverpool strömmat in och nu är det förberedelser för EM som denna gång blir i Liverpool!

Vi kan med glädje konstatera att vi denna gång kommer ha det största och kanske starkaste landslaget på mycket länge vilket bäddar för ett framgångsrikt EM för Sveriges del.

I slutet på januari kommer vi ha vår första landslagsträning tillsammans med det aktuella landslaget vilket vi alla ser fram emot! Bilder och information kommer löpande att komma på landslagsbloggen så glöm inte att kika in här med jämna mellanrum...

Liverpool... Here we come...
Dag V

VM 2016 ItalienPosted by Coach Teddy Sun, September 11, 2016 18:38:39

Dag V åtföljdes av ytterligare förseningar och våra veteraner Mikhail och Christian som skulle gå sina matcher under förmiddagen fick vänta tills efter lunch och självklart gick Deras matcher exakt samtidigt på två olika mattor vilket innebar att assisterande Coachen Axel fick coacha Mikhail medan Teddy fick coacha Christian.

Mikhail tog ett tidigt poängövertag i sin match som vi hoppades skulle mynna ut i en vinst men dessvärre kämpade kinesen sig tillbaka in i matchen och vann matchen över Mikhail vilket betydde att Mikhail därmed var ute efter en bra kamp.

Christian som gick i ringen bredvid mötte en puertorican gick en mycket jämn match men av någon anledning så stämde det inte riktigt för Christian denna dag vilket ledde till förlust med tre poäng. Matchen var schysst och konkret men det var inte vår dag den här dagen heller.

Efter att våra veteraner och vår lilla junior blivit utslagna har därmed Sverige gjort sitt i det här VM:et. Roligt att träffa gamla vänner från hela världen igen och under resans gång har vi haft många skratt och mycket roligt men ätit lite mat...

Dag VI är det också tävling med då vi inte hade några tävlande kvar valde vi att ta en promenad i sta'n och bara ta det lugnt. Vi satte oss på en uteservering och reflektared över VM samt nästa tävling som är på gång i Liverpool. Svegerudarna tog sin hemresa idag istället och är hemma ungefär just nu när detta skrivs.

Vi andra får släppa loss på AFTER PARTY ikväll med alla deltagare från VM(ca 1000st) innan vi tar bussen imorgon förmiddag för att åka hem till Sverige igen.Dag IV - Juniortävlingar

VM 2016 ItalienPosted by Coach Teddy Fri, September 09, 2016 22:38:40

Dag IV var det för svensk del vår lilla junior Julias tur att tävla i sparring. Vi startade med frukost kl.06:30 sedan tog hämtade bussen oss till arenan 7:30.

Dagen på arenan började med prisutdelningar från dagen innan och tävlingarna kom igång ca 1 timme efter utsatt tid. Julias kategori skulle börja kl.09:00 men började först strax efter kl.12:00 så det blev en lååååång väntan. Mitt i Julias kategori bröt man för lunch och ytterligare väntan blev det men väl kl.15:50 var Julia uppe och gjorde mycket bra ifrån sig men förlorade mot Bulgariskan som taktiskt bara kontrade på Julias attacker och fick därför högre poäng än Julia. Julia kämpade hårt och var väldigt framåt i sin sparring, så framåt att hon t.o.m. brottade ner bulgariskan vid ett tillfälle... Julias fokus gick absolut inte att ta miste på och vid lite mitzträning inför matchen fick den egna Coachen en rejäl box på näsan och överläppen vilket var mycket uppskattat.........

Lång och hård dag för större delar av landslaget som var på arenan från strax innan 8:00 på morgonen fram till ca 20:30 på kvällen. Många hårda och bra matcher sågs och dignitärer från WTF var på arenan och gillade det De såg vilket bådar gott för ITF Chang Ung för framtiden som ser mycket ljus ut av olika skäl.

Dagen avrundades med buss hem och middag på hotellet med lite eftersnack om dagen samt en lokal lite prisutdelning till dagens kämpe, Julia! Bra jobbat Julia!

Imorgon är det sparring för våra veteraner, Christian och Mikhail.

För De som är intresserade kan man även livestreama från VM via den här länken :

http://www.itfitalia.it/world2016/

Ny rapport imorgon efter Veteranernas sparring och som vanligt, bilder kommer senare pga uppkopplingsproblem.Dag IV - Tävlingsdags

VM 2016 ItalienPosted by Coach Teddy Thu, September 08, 2016 23:25:29

Dag IV åkte vi alla tidigt på morgonen till arenan där vi tog en plats tillsammans med veteraner från det malaysiska landslaget(som vi lärt känna på vårt hotell).

Mönster tävlingar idag och dagen började med att Coach Teddy var tvungen att prata med Master Burian, Grandmaster Prewett, Grandmaster Kim Ung Chol och Ivan Rajtr om att lottningen för mönster i veteranklassen blivit fel. I första omgången var Christian och Teddy lottade mot varandra vilket inte får ske i första omgången så det fick De ändra på men det gjorde Dem och sedan väntade vi bara på tävlingarna.

Vår lilla junior Julia var först ut och gjorde mycket fina mönster men förlorade orättvist sin match och var därmed ute.

Näst på tur var Teddy som blivit lottad mot Argentina och efter att ha utfört Sam-Il och Choong-Jang stod Teddy som vinnare och var vidare.

Mikhail fick den tuffaste resan då han också utförde Sam-Il men sedan fick Juche utav domarna. Hårt arbete men dessvärre räckte det inte hela vägen och Mikhail var därmed också ute.

Åter till Teddy som nu fick en vass japan i nästa omgång och Teddy gjorde Sam-Il och sedan Choong-Moo men japanen var som sagt något vassare samt vann marginellt och därmed var Teddy ute.

Christian som fått vänta länge på sin tur gjorde också sina mönster enligt konstens alla regler men det räckte inte så nu var det ingen kvar som hade medaljchans i mönster.

Generellt så tog Nordkorea(som vanligt) de flesta guldmedaljer med sina juniorer.

På fredag håller vi tummarna för vår lilla junior, Julia, som ska tävla i sparring på förmiddagen. Återkommer med rapport imorgonkväll och provar att ladda upp någon bild. Veteranerna Mikhail och Christian sparras på lördag.Next »