Landslagsblogg

Landslagsblogg

Välkommen!

Här kan du följa vad som händer under tävlingar där Svenska landslaget i Taekwon-Do deltar.

Följ tävlingar i realtid eller läs om tidigare deltaganden.

Landslagsläger

EM 2017 LiverpoolPosted by Bloggmaster Sun, January 29, 2017 22:06:53
Första landslagslägret och uppladdning inför EM i Liverpool.
Stor uppslutning och Coach Teddy höll i kommandot med teori, taktik och mycket bra träning.
Kul att de flesta från både Uppsala, Malmö och Göteborgsområdet deltog.
Tack även till Lerums TKD som stod för arrangemanget med lokal, mat och logi.EM 24-30 April 2017

EM 2017 LiverpoolPosted by Bloggmaster Mon, December 19, 2016 18:21:20
http://ec2017.itf-england.co.uk/Inför VM

VM 2016 ItalienPosted by Bloggmaster Thu, August 04, 2016 13:31:26

VM i år går på samma ställe som EM gick förra året dvs i Andria Italien 5-11 september.

Den svenska truppen består av 6 personer:
Snr Master Armstrong - Team manager
Teddy Kotlinsky - Tävlar som veteran och är huvudcoach
Christian Landin - Tävlar som veteran
Mikhail Wijesinghe - Tävlar som veteran
Julia Svegerud - Tävlar som Junior
Håkan Svegerud - Assisterande Coach
Pluss några supportrar såklart!
EM2016 Summering

EM 2016 GreklandPosted by Bloggmaster Tue, April 19, 2016 21:12:29

En silvermedalj, ett par vunna matcher och många grymma prestationer är ett resultat som landslaget ska vara stolta över. Alla har fått stor lärdom och erfarenheter som vi tar med oss.

Vi tackar Team Manager SM Armstrong som guidat och stöttat oss i alla lägen.

Vi tackar Coach Amrith som haft fullt upp att hålla i ordning på startlistor och tävlings scheman som ständigt ändrats av arrangören. Även alla assisterande coacher har gjort ett bra jobb att hjälpa till med match coaching.
Till sist alla supportrar av familj och vänner som givit oss personlig stöttning under veckan. Hoppas ni haft lika roligt som vi.

Tack för att ni följt oss på våran blogg. Inläggen kommer fyllas på med fler bilder allteftersom undertecknad får in.

Nästa resa blir till VM i Andria Italien för Veteraner och Juniorer i september.

Dag 7 - Sista tävlingsdag

EM 2016 GreklandPosted by Bloggmaster Mon, April 18, 2016 16:58:42
Söndagens tävlingar drar igång och först ut var Fransisco som fightas i veteran tungviktarna. Första matchen ställs han mot en stadig Lettländare och det blev en tuff fight med mycket boxning men Fransiscos rörlighet betalade bra och han vann. I nästa match mötte han en ryss som också ville boxas mycket och Fransiscos ork tröt och därmed även fantasin att prestera poäng givande tekniker. Så ryssen tog hem matchen men Fransisco gav honom en bra fight. Snyggt jobbat!

Samtidigt som Fransisco gick sin andra match startade Team Sparringen. Det svenska lagen bestående av Dino, Stefanos, Johannes, Håkan och Axel var taggade till tusen. De ställdes mot Italien vars tävlande var kortare men snabba. Lottningen vann Amrith och fick därmed ställa upp första tävlande som blev Johannes och han fick den näst längsta Italienaren mot sig. 2 minuter full fart och Johannes tog hem ronden. 0-2 perfekt start!
Nästa omgång är det Italiens tur att ställa upp och Coach Amrith matchar Stefanos. Efter utebliven individuell sparring är Stefanos som ett yrväder i ringen men han lyckas inte komma åt den snabbare italienaren som lyckas kontra sig till rondvinst. 2-2.
3:e ronden och Almedin går upp. Tuff och jämn rond där Almedin inte får poäng utdelning från domarna på annars tydliga poäng och ronden slutar oavgjort. 3-3.
4:e ronden och det är Håkans tur. Han ställs mot den största Italienaren som långsam men lyckas hålla sig på anstånd och kontra in poäng och Håkan kommer inte åt honom. Frustrerande och Italiensk vinst och 5-3.
5:e och sista ronden Axel debuterar i Senior sparring och möter en likvärdig motståndare. Bra och jämn fight som italienaren vinner med några poäng och tyvärr förlust för det svenska teamet. Men den laganda och energi som teamet utstrålade var helt enastående och alla hade grymt kul i ringen och med hela svenska klacken i ryggen gjorde allt till en fantastisk upplevelse som vi alla tar med oss. Det är en vinst som heter duga.


Sedan var det sista man ut och Johans veteran sparring. Tyvärr, än en gång, ställde arrangörernas informationsmissar till det då felaktig information på stora tavlan gör att vi missar att Johans kategori startar på ring 5 och plötsligt ropas Johans namn upp och han ska in i ringen.
Så återigen, helt oförberedd, får han kasta på sig dräkt och skydd och springa in i ringen och köra direkt. Med sådan start är det svårt att prestera men gjorde trots allt en mycket bra match mot en grek som dessutom hade hela arenas grekiska klack i ryggen. Mycket starkt jobbat av Johan! Riktigt synd om Johan att råka ut för detta.


Dag 6 - Sparring

EM 2016 GreklandPosted by Bloggmaster Sat, April 16, 2016 23:07:17

Dagen startar med prisutdelning där Håkan fick sin silvermedalj utdelat av GM Hutchison under pompa o ståt.


Dagens schema blev aningen ändrat. Ingen aktivitet för oss under förmiddagen men däremot hände allt på kvällen.

Både Dino, Stefanos, Johannes och Håkans individuella sparring hade lagts in under kvällens pass. Det löste våran krock med team sparring på söndagen.

Stefanos har dock problem med sin ljumske och det var såpass påtagligt att han valde att avstå sin individuella sparring för att inte riskera mer problem satsa på Teamets insats på söndag.

Efter förseningar på nästan alla ringar drog sparringen igång för våra svenska kämpar samtidigt på 3 ringar vid 19:30.

Håkan mötte en bosnier som var nära 2 meter lång och hade 3 meter ben. Ett ovant motstånd då han sällan möter någon längre än han själv. Bosnien fick in en hoppande dwitchagi rakt på hakan som skakade om rejält sedan en likadan i bröstet. Det blev svårt att hämta upp det underläget och förlusten var rätt stor poängmässigt. Men det vart en ordentlig fight.

Dino kämpade bra mot en tuff skotte som körde på defensiven och lyckades kontra sig till en vinst. Det var mycket hårda slag och sparkar men Dino kämpade tappert och gjorde en mycket bra match.

Johannes mötte en grek som stärkt av hemma publiken var snäppet vassare. Men han fick det inte lätt då Johannes var på honom med många hårda slag och sparkar och fick in bra poäng. Bra jobbat, Johannes.

Alla gjorde grymma insatser, utan skador, som blev en bra uppladdning inför morgondagens Team Sparring där vi möter Italien i direkt kvartsfinal, och vi är grymt taggade. Fransisco och Johan kommer då också gå sina veteran matcher, allt på morgonen och förmiddagen.Supportrar

EM 2016 GreklandPosted by Bloggmaster Sat, April 16, 2016 22:18:07

Vi har bra med stöd från våra supportrar i form av anhöriga och vänner som kommit och hejar på oss. Stort tack!

Vår maskot är också med som kanske kunde varit en aning mer aktiv i hejar ramsorna ;-).
Dag 5 - Sparring start

EM 2016 GreklandPosted by Bloggmaster Fri, April 15, 2016 18:28:03
Dagens schema hade inte några större ändringar och gick enligt plan.
Julias sparringkategori startade ca 16:30 och hon gick ut som match nr 2 fullt fokuserad.
Gjorde en kanon första rond och ledde över walesiskan vid pausvilan. Men i andra ronden tröt orken och motståndaren hämtade igen och vann med några enstaka poäng. Men Julia satte många bra poäng på henne.
Mycket stark insats av Julia.

I morgon skall Stefanos och Johannes dra igång sitt tävlande med sina sparringmatcher på eftermiddagen och Fransisco ska kvalificera sig i Powerbreake.
Coach Amrith jobbar vidare med att försöka lösa söndagens problem då Håkans individuella sparring och Team sparringen går precis samtidigt.

Next »