Landslagsblogg

Landslagsblogg

Välkommen!

Här kan du följa vad som händer under tävlingar där Svenska landslaget i Taekwon-Do deltar.

Följ tävlingar i realtid eller läs om tidigare deltaganden.

Sista Landslagsträningen Dag 2

EM 2017 LiverpoolPosted by Coach Teddy Tue, April 11, 2017 21:58:38

På söndagen var det endast Landslaget som tränade och vi repeterade lite övningar från dagen innan men la mest fokus på mönster samt detaljer i allas mönster.

Sammanfattningsvis var det ett väldigt bra engagemang från alla deltagare och jag som landslagscoach hoppas att dagarna för utövarna var innehållsrika med taktik och inspel som kan nyttjas under EM i Liverpool... Nu är det snart dags och vi är alla laddade för EM i Liverpool...
Sista Landslagsträningen innan EM III, Middag

EM 2017 LiverpoolPosted by Coach Teddy Tue, April 11, 2017 21:55:06

Efter hård träning för alla under dagen åt vi en gemensam middag på kvällen på en restaurang i Malmö där vi utbytte erfarenheter och inspel med varandra inför EM. Mycket gott och mycket trevligt!
Sista Landslagsträningen innan EM II

EM 2017 LiverpoolPosted by Coach Teddy Tue, April 11, 2017 21:52:51

ITF(Chang Ung) tillsammans med WTF(Chae Taekwondo) som i ett mycket gott samarbete arbetar över gränserna och bygger broar tillsammans för en ytterligare enighet de två stilarna emellan. Landslagscoachen, Teddy Kotlinski från ITF Chang Ung och huvudtränaren för WTF Chae Taekwondo Klubb, Christian Woxell, med sina utövare höll i landslagsträningen dag 1.

ITF Chang Ung och WTF är de största internationella organisationerna i världen som dessutom på högsta internationella nivå samarbetar med varandra och tillåter deltagare för respektive stil att delta på varandras internationella tävlingar under den arrangerande stilens regler. Ytterligare ett steg i rätt riktning för fortsatt gott samarbete som även fungerar nationellt som internationellt.
Sista Landslagsträningen innan EM

EM 2017 LiverpoolPosted by Coach Teddy Tue, April 11, 2017 21:43:33

Den 8/4 och den 9/4 hölls den sista Landslagsträningen innan EM i Liverpool och det var mycket action. Dagen till ära inleddes lite lätt med taktiska fotarbeten som stegrades upp i mer intensiva övningar.

I slutet på dagen hade det arrangerats så att Landslaget fick möjlighet att sparras med WTF:are på Chae Taekwondo i Malmö vilket var uppskattat av deltagarna.

Med sparringen ville vi uppnå nervositet av något nytt och annorlunda då vi körde WTF regler men det var en bra stämning med en hård sparring i samförstånd och alla var mycket nöjda med övningen som slutade utan skador. Stort Tack till Christian Woxell och Chae Taekwondo för denna möjlighet och att man dessutom från Deras sida lät oss använda Deras utmärkta lokaler för vår träning. Nedan följer lite bilder från Landslagsträningen :
Landslagsläger

EM 2017 LiverpoolPosted by Bloggmaster Sun, January 29, 2017 22:06:53
Första landslagslägret och uppladdning inför EM i Liverpool.
Stor uppslutning och Coach Teddy höll i kommandot med teori, taktik och mycket bra träning.
Kul att de flesta från både Uppsala, Malmö och Göteborgsområdet deltog.
Tack även till Lerums TKD som stod för arrangemanget med lokal, mat och logi.Liverpool...Here we come!

EM 2017 LiverpoolPosted by Coach Teddy Tue, January 10, 2017 10:14:21

Bilden : Julia Svegerud

Nu har intresseanmälningarna för att delta i EM i Liverpool strömmat in och nu är det förberedelser för EM som denna gång blir i Liverpool!

Vi kan med glädje konstatera att vi denna gång kommer ha det största och kanske starkaste landslaget på mycket länge vilket bäddar för ett framgångsrikt EM för Sveriges del.

I slutet på januari kommer vi ha vår första landslagsträning tillsammans med det aktuella landslaget vilket vi alla ser fram emot! Bilder och information kommer löpande att komma på landslagsbloggen så glöm inte att kika in här med jämna mellanrum...

Liverpool... Here we come...
EM 24-30 April 2017

EM 2017 LiverpoolPosted by Bloggmaster Mon, December 19, 2016 18:21:20
http://ec2017.itf-england.co.uk/Dag V

VM 2016 ItalienPosted by Coach Teddy Sun, September 11, 2016 18:38:39

Dag V åtföljdes av ytterligare förseningar och våra veteraner Mikhail och Christian som skulle gå sina matcher under förmiddagen fick vänta tills efter lunch och självklart gick Deras matcher exakt samtidigt på två olika mattor vilket innebar att assisterande Coachen Axel fick coacha Mikhail medan Teddy fick coacha Christian.

Mikhail tog ett tidigt poängövertag i sin match som vi hoppades skulle mynna ut i en vinst men dessvärre kämpade kinesen sig tillbaka in i matchen och vann matchen över Mikhail vilket betydde att Mikhail därmed var ute efter en bra kamp.

Christian som gick i ringen bredvid mötte en puertorican gick en mycket jämn match men av någon anledning så stämde det inte riktigt för Christian denna dag vilket ledde till förlust med tre poäng. Matchen var schysst och konkret men det var inte vår dag den här dagen heller.

Efter att våra veteraner och vår lilla junior blivit utslagna har därmed Sverige gjort sitt i det här VM:et. Roligt att träffa gamla vänner från hela världen igen och under resans gång har vi haft många skratt och mycket roligt men ätit lite mat...

Dag VI är det också tävling med då vi inte hade några tävlande kvar valde vi att ta en promenad i sta'n och bara ta det lugnt. Vi satte oss på en uteservering och reflektared över VM samt nästa tävling som är på gång i Liverpool. Svegerudarna tog sin hemresa idag istället och är hemma ungefär just nu när detta skrivs.

Vi andra får släppa loss på AFTER PARTY ikväll med alla deltagare från VM(ca 1000st) innan vi tar bussen imorgon förmiddag för att åka hem till Sverige igen.Next »