Landslagsblogg

Landslagsblogg

Välkommen!

Här kan du följa vad som händer under tävlingar där Svenska landslaget i Taekwon-Do deltar.

Följ tävlingar i realtid eller läs om tidigare deltaganden.

Bilder

Julia i WC2017 MinskPosted by Bloggmaster Fri, December 08, 2017 13:37:37
Här är lite bilder från tävlingen. Julia sparras i rött.


Bra kämpat Julia

Julia i WC2017 MinskPosted by Bloggmaster Fri, December 08, 2017 13:35:03

Utropen i hallen var mestadels på ryska, så det blev lite förvirring då Julia skulle gå mönster och de hade plötsligt bytt matta, så det blev en stressig start. Julia var lottad mot en Uzbekisk tjej i åttondelsfinal som inte dök upp(kanske också missat mattbytet) så det blev wo. I kvartsfinal blev det en Ukrainsk tjej, helt jämnt dock var Ukrainskan lite mer "sladdrig" i rörelserna men domarna dömde 4-1 vinst till Ukrainskan.

I sparring blev det en ryska i kvartsfinal, mycket duktig tjej som verkade mycket erfaren, Julia gjorde en bra match och stod upp bra men förlorade till sist, ryskans lagkamrat stod berdvid mig och sa "bravo" om Julias insats till mig så det hade nog gjort lite intryck. Ryskan gick till final och fick silver.

Tävlingen

Julia i WC2017 MinskPosted by Bloggmaster Fri, December 08, 2017 13:33:31
Stor tävling över 1000 deltagare i Taekwondon, detta var en del i Martial Arts Game med 16 olika kampsporter denna helg i Minsk i flera hallar över hela Minsk totalt 4000 deltagare. Uppåt 30 länder deltog i Taekwondon, förutom alla fd Sovjet stater och alla olika "x-stan" länder så var Kina, Argentina, Sydafrika, Etiopien, Indien, Nepal, Mongoliet mfl med.
Nordkoreas uppvisnings team var med på invigningen och deltog sedan som domare på en del mattor, ITF presidenten var också på plats i hallen.
Man körde upp till 8 mattor samtidigt utan uppehåll för lunch och medaljutdelningar. Många tyckte att det var intressant med svenskt deltagande och ville komma fram och prata och bli fotograferade med oss.
Väldigt fin arena(cykelvelodrom) och hotellet var i stort sett nybyggt, bästa tävlingshotell vi varit på. Hann med lite sightseeing också, staden Minsk var en positiv överraskning.

World Cup 2017 Minsk

Julia i WC2017 MinskPosted by Bloggmaster Fri, December 08, 2017 13:31:51
Den flitigt tävlande landslagsspelaren Julia Svegerud åkte på egen hand ner till World Cup ITF Taekwon-Do som gick av stapeln 29/11-4/12 2017 i Minsk Belarus. Här följer en rapport från pappa Håkan som coachade.

Ett glatt Landslag utanför tävlingsarenan

EM 2017 LiverpoolPosted by Coach Teddy Fri, April 28, 2017 00:33:27


Sverige tar brons

EM 2017 LiverpoolPosted by Coach Teddy Fri, April 28, 2017 00:28:16

På slutet av dagen var det dags för Amrith och Amal Armstrong att ta plats på mattan för att tävla i mönster.

Amrith var först ut av de båda och gick mot Grönland som vann vilket dessvärre betydde att Amrith var ute.

Amal var näste man på tur och utförde mycket fina mönster vilket resulterade i vinst men dessvärre fick Amal möte guldmedaljören från Frankrike lite för tidigt och även om det var väldigt jämnt mellan fransmannen och Amal vann fransmannen med knapp marginal MEN tack vare Amals fina mönster fick Sverige en bronsmedalj idag! Stort GRATTIS Amal! Prisutdelningen blir imorgon förmiddag vilket vi alla ser fram emot!
Tävlingsdags...

EM 2017 LiverpoolPosted by Coach Teddy Fri, April 28, 2017 00:19:50

Torsdagen planerades frukost reda kl.06:00 på hotellet för att gå genom listorna med alla berörda och idag var det dags för De som skulle tävla i mönster.

Junioren Felizia som debuterade i ett stort EM var mycket stabil och utförde sina mönster mycket fint men drog dessvärre det korta strået mot spanjorskan som vann.

Nästa på tur var junioren Julia som också gjorde stabila och fina mönster men som dessvärre förlorade mot starka Ryssland som tog silvermedalj i kategorin.

Veteranerna Christian och Coach Teddy var på tur och Teddy var stabil och höll nästan på att vinna men gick bort sig i de sista momenten i det andra mönstret vilket ledde till att England segrade.

Christian däremot gjorde mycket fina mönster men dömdes på något konstigt sätt bort där resultatet blev väldigt konstigt dömt till motståndarens fördel...

Allt kändes lite vemodigt när systrarna Sabina och Yasmin gick upp och tog varsin välförtjänt seger mot sina respektive motståndare men dessvärre förlorade systrarna i sina andra omgångar.

Jimmy stod på tur och gjorde även han stabila mönster men det räckte inte enda fram och Jimmy förlorade tråkigt nog i första omgången...

Axel som är rutinerad vid det här laget i dessa sammanhang gjorde väldigt fina mönster och slog ut Skottland i första omgången men förlorade mot Estland i en mycket konstig poäng situation där domarnas bedömningar hade mer att önska och många nationer inklusive hos oss undrade hur Axel kunde bli utslagen då hans tekniker var både skarpare, mer disitinkta och med mer kraft... Tråkigt och oirättvist...

Öppningsceremonin...

EM 2017 LiverpoolPosted by Coach Teddy Fri, April 28, 2017 00:07:37

På onsdag kväll var det dags för öppningsceremonin som varade vääääldigt länge och efter många olika uppträdanden där vissa kanske kunde sorteras bort valde många att gå lite tidigare då lottningen hade kommit ut på hemsidan så vi var alla nyfikna på hur det såg ut samt vem som skulle möte vem så Coachen men även deltagarna höll på låmg in på småtimmarna för att analyser och förberda sig för tävlingsdagen
Next »